Boeuf Bourguignon & potet- sellerirotstappe med parmesan

DSC_0071

Denne kraftige kjøttgryten er så god og vil anbefale dere alle å teste den! En lørdagskveld er den perfekte anledningen med kjæresten eller en festkveld med gode venner og familie. Jeg garanterer hvis oppskriften blir fulgt vil alle rundt bordet sitte gode og mette.

Kjøttet til gryten bør være smaksrik og saftig. Derfor vil jeg anbefale høyrygg av storfe. Den har mye bindevev som krever lang koketid for å bli mørt, men etter en par timer vil det være verdt det. Får du ikke tak i høyrygg kan oksebryst eller bibringe være gode alternativ.

Oppskriften er for 4 personer, men er dere 2 så kan du istedenfor å halvere ha litt rester nam nam..♥

Tid: 2-3 timer BA489B42-C651D7910EE0C7B1008

Dette trenger du:
1 kg oksekjøtt helst høyrygg
1 flaske kraftig rødvin
200 gr bacon
300 gr sjampinjong
2-3 sp tomatpuré
1 stor gul løk
2-3 fedd hvitløk
2 store gulerøtter
300 gr sjalottløk
3 dl oksekraft eller fond
1 stk laurbærblad
1 kvast timian
Salt og pepper
Smør til steking
Rapsolje til steking
Håndfull hvetemel

Tilbehør:
400 gr potet
400 gr sellerirot
60 gr parmesan
1,5 dl fløte
60 gr smør
Salt og pepper


♥ Start med å kutte oksekjøttet i store biter og baconet i små biter. Bruk en stor gryte og tilsett litt rapsolje. Har du induksjonsovn prøv deg litt frem med varmen vær forsiktig så det ikke blir for varmt.
♥ Sprøstek baconet i gryten. Mens baconet sprøstekes kan du grovhakke den gule løken, hvitløken og skrell gulerøttene og kutt de i skiver.


♥ Nå som baconet er sprøtt skal det ut av gryten og legges til side. Oksekjøttet skal stekes i samme fett som baconet. Ta litt og litt kjøtt av gangen og salte og peppre godt for hver gang. Kjøttet som er brunet kan hvile med baconet.
♥ Når alt oksekjøttet er brunet skal den gule løken, hvitløken og gulerøttene freses med en liten smørklatt. Tilsett tomatpurén, laurbærbladet og timianen. Bland godt.
PicMonkey Collage
♥ Oksekjøttet og baconet skal tilbake i gryten med en håndfull hvetemel over. Tilsett vinen så det nesten dekker kjøttet (ca. 4-5 dl). Ha også oppi oksekraften og rør godt. Nå skal denne gryten stå å puttre i 1.5-2 timer avhengig av hvilket kjøtt en har brukt med lokket på.


♥ Mens den puttrer kan sjalottløken renses og sjampinjongen deles. Disse skal freses i litt smør i en panne. Før du tilsetter det i gryten på slutten av koketiden. La løken koke til den bli mør tar ca. 10 minutter.


♥ Tilbehøret tar ca. 20-30 minutter og er best helt ferskt. Så la gjerne dette være det siste du gjør sammen med sjalottløken og sjampinjongen. Skrell potetene og selleriroten før du kutter de i jevne små biter. Disse skal kokes møre ca. 20 minutter før du damper dem tørre. Riv opp parmesanen. bloggurat


♥ Når poteten og selleriroten er dampet tørre mos grønnsakene og vend inn smør, fløte og parmesan. Smak til med salt og pepper. Du bestemmer selv hvor fint potetmosen skal bli selv liker jeg litt biter, men laget den helt fin denne gangen.


♥ Det eneste som gjenstår nå er å ta ut laurbærbladet og servere retten. Den smaker nydelig og gjerne med en god rødvin til.
DSC_0048DSC_0051

DSC_0068

Én tanke på “Boeuf Bourguignon & potet- sellerirotstappe med parmesan

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere like this: