Lage sengegavl selv

DSC_0154
Når jeg skulle flytte var det mange innkjøp som måtte gjøres. Sengegavl har alltid vært høyt ønsket, men det hadde jeg ikke råd til å prioritere. Derfor bestemte jeg meg for å lage det selv. Tenkte å dele oppskriften med dere♥

Oppskriften tar utgangspunkt i en seng på 180cmx200. Det du trenger er stoff, kryssfiner plate eller lignende, skumgummimadrass, vegglim eller trelim, knapper, møbeltråd og noe verktøy.

Jeg kjøpte en kryssfinerplate på 180×120. Skumgummimadrassen var 90×200 så måtte kutte av 20cm på lengden. Stoffet ser du under og 3m ble akkurat passe. DSC_0074

Utstyret til knappene skaffet jeg på perlehuset.no sine nettsider. Valget falt på 19mm knapper i metall som du finner her. Jeg brukte 28 knapper så trengte 6 pakker. I tillegg vil jeg anbefale denne som gjør jobben med å kle knappene mye enklere og resultatet blir finere. Under ser du fremgangsmåten. Papp biten jeg bruker for å tegne opp sirkler er med pakken med knapper.
DSC_0075

DSC_0078

DSC_0079

DSC_0083

DSC_0084

DSC_0085

DSC_0099

DSC_0102

DSC_0103

DSC_0104
Så er det hvordan måle opp og feste knappene til madrassen. Det første du må gjøre er å lime madrassen du har kuttet til platen. Deretter er det litt opp til deg selv hvor tett du vil ha knappene.
DSC_0041
DSC_0046
Først tegnet jeg opp tre linjer. Den øverste er 15cm fra toppen og mellom linjene er det 30 cm. Første knappen starter 18cm inn fra siden og mellom knappene er det 28cm. Det blir 6 knapper på hver tverrlinje. Sett et merke på hver knapp.
DSC_0051Neste steg er å måle midtknappene. Legg en linjal diagonalt mellom merkene du har laget. Sett et strek på midten og gjør det samme på motsatt side. Tilslutt vil du ha totalt 28 merker.
DSC_0052
DSC_0053
Så må du borre et hull rett ned gjennom platen på merkene. Legg platen på fire stoler så du får tilgang på begge sider. Viktig at du er nøye her og borrer rett ned!  Jeg brukte 6mm borr, men 8mm er kanskje bedre.

Deretter er det bare å begynne å dra ut skumgummi. 28 hull skal lages så dette tar tid og det er viktig du er nøye i denne prosessen. Hullet øverst er ca 8 cm og innerst er hullet ca 2 cm så knappen kan ligge helt inntil. DSC_0059
Jeg brukte et gammelt sengelaken som underlag før stoffet. DSC_0061
Da skal knappene festes. Bruk en lang nål og stikk fra baksiden og gjennom stoffet. Knyt møbeltråden fast i knappen og tre den gjennom hullet tilbake med en nål. Bruk stiftepistol og stift sikk sakk slik som bildet under viser. Start med knappene på tverrlinjene du tegnet først. Begynn på midten og jobb deg utover og det er viktig du ikke strammer for hardt. Tilslutt tar du midtknappene som danner kryssene. Hjelp til litt med brettene så de ligger riktig vei. DSC_0062 DSC_0065 DSC_0071
Da er det eneste som gjenstår å stifte stoffet fast på baksiden og montere den på veggen. Jeg er fornøyd med resultatet og gleder meg til å få skaffet nattbord og lamper.

DSC_0149 DSC_0142 DSC_0145

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere like this: